Чрез повдигащи се гаражни врати спестявате място

Повдигащи се гаражни врати – те са много често срещан тип в гаражите на автомобилистите. Трябва да се изясни, че в в някои страни този тип конструкции са популярни само сред автоматичните гаражни врати. Тъй като, както казахме по-рано, по-голямата част от „автомобилните къщи“ имат люлеещ се тип врати.

Същността на това устройство е да премества металната равнина на входната врата от вертикална към хоризонтална, като същевременно я повдига към тавана. Този процес се осъществява главно с помощта на електрическо задвижване и автоматизация, въпреки че има редки случаи на използване на ръчен подемник. Типът повдигащи се гаражни врати позволява да използвате цялата ширина на отвора в гаража и спестявате място в близост.

Чрез повдигащи се гаражни врати спестявате място

В допълнение, целият процес на отваряне и затваряне се осъществява автоматично. Когато натиснете специален бутон на дистанционното управление или когато автомобилът се приближи до входа. Повдигащи се гаражни врати – позволят бързо и лесно да влезете в стаята, без да изцапате ръцете си с мръсни крила на вратата. Дизайнът е доста надежден и осигурява плавно издигане на механизма с помощта на странични пружини.

Недостатъците на този тип включват същото необходимо свободно пространство преди влизане в гаража. Но по-малко от предишния модел. В този случай е необходима само вертикална равнина пред гаража, която се използва при отваряне и затваряне.

Още един вид надземна гаражна врата

Друг вид надземна гаражна врата е секционна гаражна врата. Принципът на тяхната работа е един и същ със сигурност. Равнината на вратата се издига и се придвижва от вертикална към хоризонтална позиция, съседна на тавана. Но основната им разлика е устройството на самото крило на вратата. Състои се от няколко секции, които се сгъват при повдигане. Те не изискват допълнително пространство при отваряне, за разлика от предишните описани образци. Компактността и дългият експлоатационен живот са основните предимства на този тип дизайн. Собствениците на гаражи, разположени в малко недостъпно затворено пространство, ще оценят секционните гаражни врати. Вдигането все още се извършва с помощта на електрическо задвижване.

За поръчка на качествени гаражни врати, посетете уебсайта Logel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *