Цимент: основни характеристики

Циментът е най-важният строителен материал, който се използва широко не само в строителството, но и в строителната декорация. Това означава, че трябва да подходите към избора му, въоръжени с необходимите знания за цимент.

В зависимост от параметрите на якост се определя определен клас на цимент

При извършване на ремонтни работи и строителство най-често се използва цимент марка 400. Този материал е водоустойчив. Не е подложен на температурни промени, може да остане във влажна среда дълго време. Устойчив е на негативните въздействия на външната среда. Това е издръжлив материал, който не губи силата си за дълго време. Съставът на цимента включва гипс, минерални добавки, както и различни пълнители, които му придават здравина и издръжливост.

Обхватът на цимента днес е почти неограничен. Използва се при изграждане на основи, подреждане на покриви, монтаж на водопроводни инсталации и полагане на подови настилки. Основната функция на този материал е закрепването на конструктивните детайли на изграждащите се конструкции. Циментът е важен компонент на бетоновите разтвори, които се използват за производство на бетонни конструкции, изравняващи различни повърхности. Никой ремонт на дома не е завършен без този универсален материал.

Сертифицирани стоки  – цимент на достъпни цени

Важно е да запомните, че закупените строителни материали ще изпълнят основното си предназначение само ако са с отлично качество. Ето защо, когато поръчвате цимент в торби, трябва да проверите наличието на сертификати за качество. Можете да поръчате строителни материали само от надеждни доставчици, които са успели да се наложат на пазара. Това ще предпази купувачите от покупки с ниско качество.

Какво трябва да знаете за цимента

Циментът – е неорганично изкуствено вещество с вискозна структура. Използва се за производството на всички видове бетон и други разтвори. Продава се опакован в хартиени или найлонови торбички и торбички. В зависимост от съхранението, срокът на годност на цимента може леко да варира, но 2 години е ограничението. Добре е да се знае това.

Няколко практични съвета за съхранение на цимент

Поради постоянното увеличаване на цената на цимента и скъпата доставка, той често се купува предварително в големи обеми. И тук мнозина са изправени пред въпроса как да съхраняват цимент. Повечето се надяват, че циментът ще бъде безопасно опакован в хартиени торби, така че го съхраняват на места, които не са напълно оборудвани за това. И когато дойде моментът за използването му, те с изненада откриват само уплътнен камък в торбите.

За да избегнете подобни проблеми, дори ако все пак трябваше да закупите цимент предварително, опитайте се да удължите срока му на годност колкото е възможно повече, като използвате импровизирани средства. Никой, разбира се, няма да разопакова хартиени торби и да налива цимент всеки месец в нов контейнер, но всеки може просто да увие всички хартиени торби и торби в найлоново фолио. Въпреки че това е доста дълъг и досаден процес, самата идея, че ще ви спести пари, трябва да ви накара да действате.