Септична яма без изпомпване Част 2

Следващата стъпка за направата септична яма без изпомпване е инсталирането на стенни кофражни панели. Както и инсталирането на преграда между камерите. Между щитовете е монтирана подсилваща мрежа. В допълнение, те трябва да подготвят дупки за тръби. След инсталирането на тръбите в стените се извършва бетониране.

Изкоп за септична яма без изпомпване

За уплътняване на бетон в кофража препоръчваме използването на дълбок вибратор. Ако няма инструмент, трябва да „залепите“ сместа, като използвате налични средства. Те копаят дренажен окоп с лек наклон от пречиствателната станция (около три сантиметра наклон пада на метър повърхност). Размерите на този изкоп трябва да надвишават диаметъра на перфорираната тръба. Това е необходимо, за да има място за последващо засипване с чакъл (препоръчваме да изберете фракция от 10-20).

След изсипването на дъното на изкопа с развалини (препоръчителната дебелина на слоя е около 15 см) се изсипва пет сантиметров слой пясък. След това поставете перфорираната тръба, предварително обвита с висококачествен геотекстил, необходима за предотвратяване на силата на дупките с пръст и други частици. След полагане на тръбата дренажният окоп допълнително се запълва с чакъл, покрива се с геотекстил и също се покрива с почва. Особено забележимо е дизайна на „капака“ на септичната яма.

Съветваме Ви да изберете стандартната опция, проверена във времето за направата на септична яма

Поръчайте гофриран лист с необходимия размер и го поставете върху бетонните стени на пречиствателната станция. За да се предотврати огъването на листа под масата от пресен бетон, освен това си струва да се използват армировъчни пръти, които трябва да бъдат вързани с тел към листа, преминавайки през отворите, подготвени предварително. В случай на използване на двукамерна пречиствателна станция, трябва да се направят 2 люка за почистване. Рамките за люкове се правят от ъгъл и след това внимателно се заваряват към съществуващите арматурни пръти. Отворът за вентилационната тръба във вторичната камера трябва да бъде направен в капака на шахтата.

Ние сме  Vodonoska.com, За контакт с нас: София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *