Обезкосмяване с лазер – няколко полезни примера

Обезкосмяване с лазер – лазерна епилация, ето някой примера

Например – Колко време трябва да чакам космите ми най-накрая да спрат да растат?

Въздействието на обезкосмяване с лазер по време на процедурата значително забавя растежа на космите. Корените на косъма са на дълбочина 4-6 мм под кожата. Тези 4 мм ще изпаднат за около 2 седмици. Клиентите ни забелязват, че след първата процедура космите започват да растат по-бавно. Понякога след 2-3 процедури растежа се засилва, но не се притеснявайте. Това се дължи на това, че лазерът не само унищожава луковиците, а и стимулира спящите такива: космите започват да растат по-интензивно, но в същото време са пухкави и не твърди. Бръснете и продължете напред.

Всеки човек е уникален и за цялостното обезкосмяване всеки клиент се нуждае от различен брой процедури: някой от 5, а при някого след първата процедура косата не расте за 3 месеца. Обикновено казвам това: “Регистрираме се за следващата процедура след около месец, но не идвате, ако няма коса.”

Например – Вярно ли е, че поради лазера се появяват възрастови петна по лицето, така ли е?

За да се обезопасите от този проблем съветваме ви добре да почистите кожата преди епилация и премахнете грима. Трябва също да бъдете внимателни, когато работите върху тъмна кожа, особено диодни и александритни лазери.

 

Например – Трябва ли да обръснете “мустачките” над устната преди епилация?

По лицето обикновено никой не си бръсне косата. Има малко от тях. Изключенията са редки.

Например – Работи ли лазерът върху косата в носа и ушите?

Космите в носа и ушите са ни нужни по физиологични причини. Те улавят прах и мръсотия, така че не препоръчваме да ги премахвате на тези места.

Например – Какво да направим преди лазерно обезкосмяване, за да получим максимален ефект без болка?

Ако говорим за процедурата на александритни и диодни лазери, тогава преди епилация не е добре да правите слънчеви бани 2 седмици преди и 2 седмици след процедурата;

Важно условие е кожата да е здрава

3 седмици преди обезкосмяването, изключете всички видове други епилация, можете само да се бръснете;

8 часа преди лазерното обезкосмяване е необходимо гладко да се обръсне кожата в зоната за епилация. Лазерната коса е горене, дългата коса може да остави изгаряния по кожата.

Ако планирате да правите епилация с неодимов лазер, можете да се излагате на слънчеви бани, но е препоръчително да обръснете космите си два дни преди процедурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *