Лекарствата за Еректилната дисфункция (ЕД)

Еректилната дисфункция (ЕД) е състоянието на невъзможност за получаване или поддържане на ерекция, която да е достатъчно твърда за полов акт. Често се причинява от основен здравословен проблем.

Фондацията за урологични грижи изчислява, че това състояние засяга 30 милиона мъже в САЩ. За някои мъже лечението с лекарства може да разреши проблема им с ЕД.

Лекарствата за Еректилната дисфункция (ЕД)

Има много видове лекарства, използвани за лечение на ЕД. Лекарствата за Еректилната дисфункция действат по различен начин, но всички те подобряват сексуалната активност, като стимулират притока на кръв към пениса.

Най-често срещаните ED лекарства принадлежат към група, известна като фосфодиестераза тип 5 (PDE5) инхибитори. Те блокират определена ензимна активност, която води до ЕД.

Ако имате определени здравословни проблеми, може да не е безопасно да приемате лекарства за ЕД. Например, ако имате сърдечно заболяване, сърцето ви може да не е достатъчно здраво.

Не забравяйте да кажете на Вашия лекар за всички здравословни проблеми, които имате, и лекарствата, които приемате. Тази информация ще помогне на Вашия лекар да реши кое лекарство е най-добро за Вас.

Лечение на ЕД с Циалис

Циалис е перорално лекарство, което увеличава притока на кръв в тялото ви. Този PDE5 инхибитор се приема около 30 минути преди секс, не повече от веднъж на ден. Може да работи до 36 часа.

По-честите нежелани реакции включват:

  • главоболие
  • зачервяване
  • запушен или хрема
  • болка в гърба
  • разстроен стомах
  • болка в крайниците

Витамини и добавки за ЕД

На пазара има много витамини и добавки, които твърдят, че помагат на ЕД. Някои обещават по-добра сексуална функция, както и повишена енергия и жизненост. Тези добавки обаче много често не работят. Те също могат да бъдат опасни, трябва да сте внимателни.

Някои добавки, които се предлагат на пазара като „естествени“, могат дори да съдържат лекарства. EД добавките  могат да взаимодействат с други лекарства, които приемате. Те могат също да причинят странични ефекти.

Говорете с Вашия лекар, преди да използвате някакви витамини или добавки за ЕД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *