Графичните дизайнери за изготвянето на сватбените покани – Част 1

Ето едно от мненията за изготвянето на сватбените покани:

О. Живаева , една от графичните дизайнери в сватбена агенция:

Акварел, калиграфия, геометрични шарки, графичен минимализъм или флорални орнаменти – винаги се опитваме да намерим онези компоненти, които да чуем от булката и младоженеца: „Това е наше! Това е за нас!“. За две години работа чухме тези думи според консервативни оценки на повече от петдесет двойки.

Преди това цялата идея за сватбен печат беше ограничена само с покана. Сега – това е цяла посока в сватбената индустрия, която получава все по-голямо внимание и всяка година става все по-интересна и разнообразна. И така, на какво е особено важно да се обърне внимание, какво представлява вашия уникален „сватбен аромат“?

Стъпки при изготвянето на сватбените покани

Първият и най-важен централен елемент, „горната нота“, са сватбените покани. Преди да започнем с изготвянето на сватбените покани, ние се запознаваме с историята на двойката. Как виждат те поканите им, както и с дизайнерския проект на сватбата. По правило булките кандидатстват за разработването на покани (това трябва да стане за 3-4 месеца), когато те вече си представят образа на сватбата и вече са се срещнали с организатора на сватбата и декораторите. Това е много важно!

След това започваме да търсим перфектната композиция и комбинация от текстури, елементи и шрифтове. Най-любимата посока е, разбира се, акварелните сватбени покани и ботаническата илюстрация. Наскоро започнахме активно да използваме елементи на ръчна калиграфия в поканите. Това добавя особен чар и стил! И несъмнено това е една от основните тенденции в сватбения печат в момента. Също така в модата са сложни пастелни нюанси, минимум детайли, повече въздух и игра с шрифтове и цвят.

Отделни елементи на поканите се рисуват ръчно на хартия, след това се преобразуват в електронен формат, намират своето място в композицията и придобиват завършен вид, като комбинират шрифтове и добавят други графични елементи.

Към Част 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *